Arašídové máslo s mléčnou čokoládou - 300g
Ochucovací pasta z arašídů s mléčnou čokoládou
Arašídové máslo s mléčnou čokoládou - 300g
Jemná konzistence arašídového másla se výborně doplňuje s lahodnou chutí mléčné čokolády.
Výsledek vás ohromí. Toto čoko-máslíčko je namíchané v poměru 80% nasucho pražených arašídů a 20% kvalitní, mléčné čokolády.
Máslo z arašídů se skvěle hodí do kaší, pro pečení sušenek nebo jen tak na chléb. Používá se také v asijské kuchyni, do kari omáček, a přidává se do nejrůznějších dezertů. Takové tartaletky nebo banánové košíčky s arašídovým máslem jsou opravdová dobrota.
Arašídy jako takové jsou navíc jedním z nejvýznamnějších rostlinných zdrojů bílkovin. Jsou proto cennou surovinou pro zdravé stravování, vegetariány a vegany. Arašídy se zhruba z poloviny skládají z mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin, které jsou velmi důležité pro tělesné funkce a narozdíl od jiných tuků si je tělo nedokáže syntetizovat (musí je získávat z jídla).
Arašídy obsahují pouze okolo 15 % sacharidů, mají nižší glykemický index a jsou tedy ideální svačinkou, když vás přepadne mlsná nebo menší hlad. Také jsou plné vitamínů a minerálů, mezi které patří především:
vitamin B7 (biotin)
měď
vitamin B3 (niacin)
vitamin E (antioxidant)
hořčík
Složení: 80% pražené ARAŠÍDY (PODZEMNICE OLEJNÁ), 20% mléčná čokoláda (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, sušené MLÉKO, SÓJOVÝ lecitin, vanilka bourbon Madagaskar).
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
Upozornění:
Usazenina oleje na povrchu je přirozený jev.
V chladnějším období může olej ztuhnout a vytvořit tukové skvrny na povrchu másla, které jsou naprosto přirozené (nejedná se o plíseň). Stačí krém promíchat nebo odstranit olej / tuk z povrchu másla.
Výživové údaje/100g:
energetická
hodnota: 2519kj /602kcal
tuky: 45,1g
z toho nasycené mastné kyseliny: 8,67g
sacharidy: 21,2g
z toho cukry: 14,64g
bílkoviny: 21,4g
sůl: < 0,1g