
Živočišná vepřová želatina v plátcích
Pro použití do teplé i studené kuchyně.
Plátky namočít do studené vody na 5-7 minut, poté želatinu důkladně vyždímat.
Teplé pokrmy : ihned se rozpustí (omáčky, lehké krémy a šlehačkové mousse s nižším obsahem tuku).
Studené pokrmy : (do ušlehané šlehačky, krémů, pudinků, na želírování ovoce, do aspiků), nabobtnalou želatinu dát do misky, rozehřát v mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku a důkladně míchat, než se rozpustí. Pozor!!! nesmí se přehřát, pouze rozpustit!
Po použití do pokrmu necháme cca 4h v chladničce.
Nikdy neprovádět postup opačně, neboť rozpuštěná želatina okamžitě tuhne a vytváří hrudky.
Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:
energetická hodnota 1444 kJ / 336 kcal
celkový tuk 0, 6g z toho nasycené mastné kyseliny 0, 3g
sacharidy 0g
vláknina 0g
celkové bílkoviny 83 - 91g
sůl 1g
Název:
Studio NET s.r.o.
Adresa:
Úpoř 36, Světec, 417 53
Země:
Česká republika
Email:
info@teplickedorty.cz
Telefon:
+420608977020