Latest posts

Recept na Red Velvet

Recept na Red Velvet dort – korpus s kakaem a podmáslím | Teplické dorty

Recept na Red Velvet korpus – Sametový dort nejen na oslavy

Red Velvet je americká klasika, která se rychle zabydlela i v českých cukrárnách a domácnostech. Jeho výrazná červená barva, jemná kakaová chuť a vláčný korpus s podmáslím dělají z tohoto dortu skutečný zážitek. V tomto článku se dozvíte, jak si Red Velvet upéct doma od základu nebo jak využít hotovou profesionální směs pro rychlou a perfektní přípravu.

? Recept na domácí Red Velvet korpus (forma Ø 24 cm)

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 15 g kvalitního kakaa (holandského typu)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 200 g cukru krupice
  • 2 vejce (velikost M)
  • 240 ml podmáslí
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička bílého octa (např. vinný nebo jablečný)
  • červené gelové potravinářské barvivo (dle intenzity barvy – cca 1 lžička)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem.
  2. V jedné míse smíchejte mouku, kakao, sodu a sůl.
  3. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, přilijte olej, podmáslí, vanilku, ocet a barvivo. Dobře promíchejte.
  4. Suché ingredience přisypte do mokré směsi a promíchejte do hladkého těsta.
  5. Těsto nalijte do formy a pečte cca 30–35 minut. Zkoušejte špejlí.
  6. Po upečení nechte vychladnout, pak korpus vyjměte a případně rozřízněte na vrstvy.

? Tipy pro dokonalý Red Velvet

  • Používejte gelové nebo práškové barvivo – tekuté může narušit strukturu těsta.
  • Olej dodá korpusu vláčnost, podmáslí zase jemnou nakyslost typickou pro Red Velvet.
  • Korpus chutná nejlépe po 12 hodinách odležení.

? Alternativa: Sandra Red Velvet – směs pro profesionály i domácí pečení

Chcete si Red Velvet užít bez zdlouhavého odměřování surovin a s jistotou výsledku? Vyzkoušejte hotovou směs Sandra Red Velvet, která je ideální pro korpusy dortů i cupcaky. Stačí přidat vodu a olej, vyšlehat a péct.

? Na co se hodí Red Velvet?

  • Dorty – narozeninové, svatební i slavnostní
  • Cupcaky – s krémem z mascarpone nebo krémového sýra
  • Řezy – efektní i jednoduché, ideální i na prodej

Závěr

Red Velvet není jen módní výstřelek – je to klasika s jemnou chutí a krásným vzhledem. Ať už si ho upečete doma podle receptu, nebo sáhnete po profesionální směsi Sandra Red Velvet, výsledek vás potěší na pohled i na jazyku.

? Kompletní nabídku cukrářských směsí najdete na:
? Směsi na korpusy a pečení – Teplické dorty

Posted in: Recepty

Leave a comment