Semixína bez lepku - 1kg
    • Semixína bez lepku - 1kg
    • Semixína bez lepku - 1kg
    • Semixína bez lepku - 1kg

    Semixína bez lepku - 1kg

    131 Kč
    Vč. DPH
    Vyprodáno

    Sypká směs na bábovku, roládu či piškotový korpus

    Množství:

    Bezlepková Semixína je náš nejnovější výrobek určený zejména celiakům. Z naší sypké směsi si můžete sami doma upéct bábovku, roládu či piškotový korpus snadno a rychle a nemusíte být profesionální cukrář.

    Složení: cukr, rýžová mouka, pšeničný škrob deproteinovaný, emulgátor (E 472b, E 477, glukózový sirup, sójová mouka, E 450), sušená syrovátka, kypřící látky (E 500), sůl, regulátor kyselosti (E 330), aroma, zahušťovadlo (E 415), barvivo (E 160a). 

    Výrobek může obsahovat stopy vajec, suchých skořápkových plodů, sezamu. 

    Návod k přípravě bábovky, rolády či piškotového korpusu: 

    K přípravě potřebujete: 200 g BEZLEPKOVÉ SEMIXÍNY 2 vejce (velikosti M) 20 ml vody (4 polévkové lžíce) 40 ml oleje (6 polévkových lžic) 

    Postup přípravy: 200 g směsi nasypeme do vyšší misky, přidáme vejce, přilijeme vodu a šleháme šlehačem na nejvyšším stupni 8 minut. Následně přidáme olej a ještě krátce zašleháme. Těsto vložíme do tukem vymazané bábovkové či dortové formy (průměr 26 cm) vysypané rýžovou moukou a pečeme. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme dle trouby (110 - 170 °C, 40 - 50 minut). Po upečení necháme 10 minut vychladnout, vyjmeme z formy a necháme úplně vychladnout.*

     *Pokud připravujete roládu, rozetřete vyšlehanou směs na plech o velikosti cca 30 x 40 cm a pečte při 180 °C 10 - 15 minut. 

    Náš tip: K 1/3 těsta přidejte kakao. Do bábovkové formy nalijte světlé těsto a následně přidejte těsto tmavé. Promícháním získáte mramorovou bábovku.

    Hmotnost balení: 1 kg (-2 %)

    Skladujte v suchu. 

    VÝŽIVOVÉ ÚDAJE VE 100 G:

    Energie 1600 kJ/383 kcal

    Tuky 2 g

    z toho nasycené mastné kyseliny 1.3 g

    Sacharidy 87 g

    z toho cukry 44 g

    Bílkoviny 2.8 g

    Sůl 1.1 g

    Semix
    5793