Semixína bez lepku - 1kg
131 Kč
Vč. DPH
Sypká směs na bábovku, roládu či piškotový korpus
Bezlepková Semixína je náš nejnovější výrobek určený zejména celiakům. Z naší sypké směsi si můžete sami doma upéct bábovku, roládu či piškotový korpus snadno a rychle a nemusíte být profesionální cukrář.
Složení: cukr, rýžová mouka, pšeničný škrob deproteinovaný, emulgátor (E 472b, E 477, glukózový sirup, sójová mouka, E 450), sušená syrovátka, kypřící látky (E 500), sůl, regulátor kyselosti (E 330), aroma, zahušťovadlo (E 415), barvivo (E 160a).
Výrobek může obsahovat stopy vajec, suchých skořápkových plodů, sezamu.
Návod k přípravě bábovky, rolády či piškotového korpusu:
K přípravě potřebujete: 200 g BEZLEPKOVÉ SEMIXÍNY 2 vejce (velikosti M) 20 ml vody (4 polévkové lžíce) 40 ml oleje (6 polévkových lžic)
Postup přípravy: 200 g směsi nasypeme do vyšší misky, přidáme vejce, přilijeme vodu a šleháme šlehačem na nejvyšším stupni 8 minut. Následně přidáme olej a ještě krátce zašleháme. Těsto vložíme do tukem vymazané bábovkové či dortové formy (průměr 26 cm) vysypané rýžovou moukou a pečeme. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme dle trouby (110 - 170 °C, 40 - 50 minut). Po upečení necháme 10 minut vychladnout, vyjmeme z formy a necháme úplně vychladnout.*
*Pokud připravujete roládu, rozetřete vyšlehanou směs na plech o velikosti cca 30 x 40 cm a pečte při 180 °C 10 - 15 minut.
Náš tip: K 1/3 těsta přidejte kakao. Do bábovkové formy nalijte světlé těsto a následně přidejte těsto tmavé. Promícháním získáte mramorovou bábovku.
Hmotnost balení: 1 kg (-2 %)
Skladujte v suchu.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE VE 100 G:
Energie 1600 kJ/383 kcal
Tuky 2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1.3 g
Sacharidy 87 g
z toho cukry 44 g
Bílkoviny 2.8 g
Sůl 1.1 g