JEMNÁ Mandlová mouka 100% - 1kg
JEMNÁ Mandlová mouka na pečení 1kg - 100% mandlí
JEMNÁ Mandlová mouka 100% - 1kg
Mandlová mouka vyrobená z vybraných mandlí nejvyšší kvality. Jedinečná pro přípravu makronek, korpusů, koláčů. V premium kvalitě.
Návod na použití:
Markonky:
špetka soli, 200g bílku, 225g cukr krupice, 250g mandlová mouka, 75ml vody, 250 cukr moučka.
Smícháme mandlovou moučku s moučkovým cukrem. Bílky si rozdělíme na polovinu (100 a 100 g).
Do kastrůlku si připravíme cukr krupici s vodou. První polovinu bílků společně se špetkou soli vyšleháme a dáme vařit spolu s cukrovou vodou. Vaříme na 118 °C. Rozvar vlijeme do sněhu (na třikrát) a šleháme. Mezitím vlijeme druhou polovinu bílků do směsi mandlové moučky a cukru, vznikne kaše. Až sníh mírně vychladne, vmícháme ho do kaše. Do těsta na makronky můžeme přidat skořici, kokos, potravinářské barvivo, kakao apod., podle toho, pro jaký druh makronek jsme se rozhodli.
Tuto základní směs nastříkáme na plech nebo silikonovou podložku a necháme 45 minut osychat. Poté makronky pečeme 9 minut na 180 °C (na co nejmenší výkon trouby). Upečené makronky sundáváme z plechu až za studena!
Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky spojujeme libovolnou náplní. Dá se použít marmeláda, čokoládový ganáž, mascarpone s ovocem, máslový krém apod. Záleží na naší chuti.
Z uvedených ingrediencí připravíme 40 ks makronek. Zdroj recepty.vareni.cz
Složení: mlétá loupaná jádra mandlí 100%
Může obsahovat stopy arašídů, ostatních skořápkových plodu a sezamu.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 2423 kJ/603 kcal,
tuky 54 g (z toho nasycené 4,59 g),
sacharidy 10 g (z toho cukry 4,7 g),
vláknina 12 g,
bílkoviny 21 g,
sůl 0,002 g
Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přmému slunečnímu záření Chránit před vlhkostí, uzavírat po každém použití.
Hmotnost: 1kg