Sanett - želatina v prášku - 250g
Sanett - želatina v prášku - 250g
Sanett - želatina v prášku - 250g
Želatina v prášku ke ztužení smetany a rostlinných krémů. Určeno pro další zpracování.
Sanett má v cukrářské výrobě široké využití. Jeho vlastnosti se nejlépe zhodnotí v těchto výrobních postupech:
1) Zatužení a stabilizace živočišné smetany a rostlinných krémů. Je to jedinečný způsob vedoucí ke zpevnění šlehačkových výrobků a zkvalitnění senzorických vlastností ušlehaných rostlinných krémů.
Dávkování: 80g pitné vody, 40g Sanett. Postup: do vody zahřáté na 50 - 60 °C zamícháme Sanett, těchto 120g roztoku za tepla vmícháme do 1 l našlehané živočišné smetany nebo rostlinného krému. Další variantou je kombinace roztoku Sanettu s KARINAMI a s rostlinným krémem nebo živočišnou smetanou dle doporučovaných receptur v závislosti na druhu použité Kariny nebo typu hotového výrobku.
2) Vytvoření lesklých a plastických glazur, které nikdy nezvrdnou a tudíž se nelámou na povrchu dortů a dezertů. V kombinaci s KARINAMI má navíc tato velmi dekorativní povrchová úprava příslušnou barvu a chuť. Receptury pak jsou individuální podle použité Kariny.
3) Gelová povrchová úprava jednotlivých kousků ovoce, které se po namočení v roztoku Sanettu pokládají na povrch dortů a dezertů, kde slouží jako finální dekorace.
Roztok Sanettu lze vyrábět ve velkém množství a poté skladovat v uzavřené nádobě v chladném prostředí až do dalšího zpracovní.
Výrobky se Sanettem použitým v živočišné smetaně a rostlinném krému jsou vhodné i k mrazení.
Dávkování: Sanett rozpuštěný v horké vodě 40g, Smetana nebo rostlinný krém 800 - 1000g
Složení: cukr, jedlá želatina